Meehelpen aan deze genealogie? Graag!

De afgelopen jaren ben ik bezig geweest om de familiegeschiedenis van mijn familie, de familie Tomassen, uit te zoeken. Deze zoektocht is natuurlijk nooit compleet en mocht je daarom gegevens hebben die hier nog ontbreken, neem dan contact met mij op en ik zal deze zeker toevoegen. Ook foto's, verhalen en andere relevante informatie zijn van harte welkom.

Met behulp van mijn eigen familie heb ik al veel gegevens en foto's kunnen verzamelen om deze stamboom te verrijken. Het zou erg leuk zijn als ook andere (verre) familieleden contact met mij op willen nemen voor foto's en andere informatie die van waarde kunnen zijn voor deze stamboom. Deze mag je mailen naar mjtomassen86@gmail.com. Bij voorbaat dank, ik zal de informatie en/of foto's zeker op korte termijn plaatsen!

De kwartierstaat van mijn opa Hein Tomassen is hier te vinden.

Bronnen

Bijna alle andere gegevens komen van het Gelders Archief, het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers, het Nationaal Archief, het boek Kerspel Beek in de Liemers uit 1999 van John Thoben en het boek Bergh; Heren, Land en Volk uit 1979 van A.G. van Dalen. De Duitse gegevens van na 1815 komen van familysearch.org en data.matricula-online.eu. Qua relevante informatie over de tijd en omgeving (Liemers) heb ik veel gehad aan chrisvankeulen.nl; deze website bevat enorm veel informatie over gebeurtenissen uit de omgeving en tijd waarin mijn voorouders leefden. Tijdens mijn onderzoek heb ik veel gehad aan wat mijn vader Theo Tomassen wist te vertellen over zijn ouders, grootouders, ooms en tantes, en de vele oude foto's die hij nog bewaard had. Veel foto's, bidprentjes en informatie over de Tomesen-tak van de familie komt van Remco Tomesen (en zijn vader en oom). Veel trouwfoto's, bidprentjes en informatie over de Tomassens in Someren-Heide heb ik te danken aan Sina Tomassen (geboren Thijs). De foto van mijn overoudtante Maria Aleida Tomassen en overoudoom Jan te Boekhorst komt van Peter te Boekhorst. Informatie en foto's van de Azewijnse Thomassens komt van Piet Elshof. Veel mensen uit de familie Helmink werden herkend op deze foto door Tanja Vos en haar moeder. De stamkaarten van Gerrit en Riek Tomassen komen van Rosalie Picckers, die ze toevallig aantrof en zo attent was om deze toe te sturen; dank daarvoor!

Andere websites die zich (gedeeltelijk) ori├źnteren op de familie T(h)omassen en voor mijn van waarde geweest zijn:

Ik ben iedereen die de moeite heeft genomen om aan deze site bij te dragen enorm dankbaar, zonder jullie was deze site nooit zo compleet geweest. Dankzij jullie zal er veel informatie en fotomateriaal bewaard blijven voor toekomstige generaties.

Privacy

Om privacyredenen staan er alleen overleden mensen in deze genealogie.

Copyright

Alle gegevens van deze site mogen vrijuit gebruikt worden door anderen. Ik stel een vermelding naar deze site zeker op prijs, maar dit is niet vereist. Het belangrijkste is namelijk dat deze gegevens niet verloren gaan en beschikbaar blijven voor toekomstige generaties van de familie Tomassen / Thomassen / Tomesen en alle andere geïnteresseerden.

Gezin Tomassen Didam 1988
Ik als 2-jarige in mijn grootouders' huis in Didam in de zomer van 1988
Militie-Lotingsregisters gemeente Bergh 1882 - 1892
Militie-Lotingsregisters gemeente Bergh 1882 - 1892, te vinden in het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers