Most wanted: top 3

Bij het onderzoeken van de familiegeschiedenis heb ik een top 4 van dingen opgesteld waarnaar ik het meest op zoek ben. Mocht iemand mij daarmee kunnen helpen, mail mij dan op mjtomassen86@gmail.com en ik zal u erg dankbaar zijn! De lijst is gesorteerd op de mate van belang en waarschijnlijkheid van het bestaan ervan.

1: Foto's van Wilhelmus Theodorus Tomassen

Van mijn overgrootvader Wilhelmus Theodorus Tomassen is slechts één foto in de familie bekend. Hij stierf in 1920, toen waren fotomomenten nog schaars, maar was de fotografie de fase van tovernarij al lang voorbij. Het is goed mogelijk dat er meer foto's van hem genomen zijn, zoals bij bijeenkomsten van buren, vrienden en familie. Het zou voor mij en mijn familie van grote waarde zijn als zo'n foto ooit opduikt.


2: Bidprentjes van Jan Tomassen en Theodora Heinst

Er bestaan vrijwel zeker bidprentjes van Jan Tomassen en Theodora Heinst, gestorven in respectievelijk 1884 en 1898. Bidprentjes waren vanaf ongeveer 1850 gemeengoed en beschikbaar voor alle katholieken in Nederland. Omdat ze inmiddels al erg oud zijn, moeten ze over meerdere generaties bewaard gebleven zijn. Het zou daarom een grote vondst zijn mochten deze ooit opduiken.


3: Foto van Theodora Heinst

Van de tweede vrouw van Jan Tomassen, Theodora Heinst, zijn geen foto's bij mij bekend. Omdat fotografie gedurende haar leven ook al toegankelijk was voor de arbeidersklasse waartoe zij behoorde, is het zeker niet onwaarschijnlijk dat zij ooit gefotografeerd is. Van haar man Jan Tomassen zijn helaas ook geen foto's bekend, maar omdat hij al in 1884 stierf en op latere leeftijd blind was, is de kans dat hij gefotografeerd is een stuk kleiner.

Terug naar de genealogie